Sosyal Medya

Güncel

Köprülerdeki trafiğin arkasından ‘deney’ çıktı!

Boğaz köprülerinde yıllardır uygulan 'ek şerit uygulaması' hafta başında iptal edildi. Trafik yoğunluğuna neden olan ve sürücüleri isyan ettiren iptalin arkasından ise Avrasya Tüneli ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 'zoraki yöneliş' için yapılan bir deney çıktı.



Ä°stanbul'un iki yakasını baÄŸlayan 3 köprüden; 15 Temmuz Åžehitleri Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yıllardır trafiÄŸi rahatlatmak için yapılan ‘ek ÅŸerit' uygulaması geçtiÄŸimiz pazartesi günü askıya alınmıştı. Sürücülerin iptal edilmesinden bir hayli ÅŸikayetçi olduÄŸu uygulamanın arkasından ise UKOME’nin ‘deneyi’ çıktı.

Radyo Trafik’e konuÅŸan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) yetkilileri geçtiÄŸimiz ay açılan Avrasya Tüneli ile Ä°stanbul’un üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki araç trafiÄŸini ‘test etmek’ için iki köprüdeki ek ÅŸerit uygulamasını askıya aldıklarını bunun da önümüzdeki haftaya kadar süreceÄŸini belirttiler. Yetkililer; 15 günlük ‘kasıtlı’ yoÄŸunluÄŸun, üçüncü köprü ile tünele nasıl yansıdığının ortaya çıkmasının ardından, yeni önlemlerin de gündeme gelebileceÄŸini kaydettiler. Yani sürücüleri isyan ettiren ‘ek ÅŸerit uygulamasının iptalinin’ diÄŸer güzergahlar için kalıcı olabileceÄŸi bildiriliyor.

EK ÅžERÄ°T UYGULAMASI NEDÄ°R?

Uygulamada; sabah saatlerinde yoÄŸun olmayan ‘Avrupa-Anadolu' istikametindeki bir ÅŸerit ‘Anadolu-Avrupa' yakasına veriliyor, akÅŸam saatlerinde de tersi düzenleniyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.